România a depășit pragul de 100 de persoane infectate cu coronavirus, fapt care a dus la scenariul trei pregătit de autorități. Grupul de Analiză a transmis recomandări în cazul a șase situații întâlnite sau care pot apărea în urma evoluției situației generate de infectarea cu virusul COVID-19. O primă recomandare se referă la interacțiunea poștașilor cu persoanele aflate în autoizolare.

 Acestea pot fi persoane sănătoase sosite din zonele galbene declarate afectate sau persoane despre care se presupune că au avut un contact cu un caz confirmat necunoscut. Totodată, pot fi persoane sănătoase care au fost depistate în cursul anchetei epidemiologice și despre care se știe că au avut contact apropiat cu un caz confirmat cunoscut.

Astfel, recomandările pentru personalul Poștei Române desemnat prin procedură proprie să facă parte din echipele de distribuire mecanizată prevăd purtarea unui echipament minim de protecţie constând în mască de protecție şi vor fi dotați cu un dezinfectant pentru mâini (în special pe bază de clor sau alcool), pe care îl vor folosi înainte și după fiecare contact cu o persoana aflată în autoizolare.
Mijloacele de transport folosite în aceste cazuri vor fi dotate cu recipiente cu dezinfectant pentru suprafeţe; dezinfecția în vehiculul de transport se va face cel puțin de două ori în timpul unei ture de lucru, măcar prin ștergerea suprafețelor de posibil contact cu mainile personalului.

 Persoanele aflate în izolare (autoizolare) la domiciliu, la momentul distribuirii, sunt persoane asimptomatice, cu un potențial scăzut de pericol de transmitere a bolii și cu un potențial redus de generare de aerosoli infectanți, mai ales dacă au și o mască de protecție.

Postașii trebuie să solicite persoanei autoizolate să poarte masca de protecție și se recomandă păstrarea, pe cât posibil, a unei distanţe mai mari de doi metri faţă de persoana izolată care urmează să-şi primească drepturile de protecţie social. Totodată, persoana izolată va semna orice document cu instrument de scris propriu.

 

Articolul precedentRecomandări pentru maramureșeni după ce în România a fost declarată stare de urgență
Articolul următorDiseară de la 21.00: Oreste Teodorescu: “Dragoste în vremea Coronavirusului”