Comitetul Județean pentru Situații de Urgență s-a întrunit pentru a analiza stadiul pregătirilor pentru sezonul de iarnă 2018 – 2019. S-a impus autorităților administrației publice locale să asigure buna desfășurare a activităților economico-sociale pe întreaga perioadă de iarnă.

Comitetele locale pentru situații de urgență trebuie să identifice riscurile specifice sezonului de iarnă pentru a putea asigura capacitatea optimă de acțiune și de intervenție a membrilor și grupurilor de suport tehnic. De asemenea, este importantă menținerea în funcțiune a sistemelor de comunicații și asigurarea furnizarea de utilități pentru cetățeni, instituții publice, agenți economice ( alimentarea cu energie electrică, căldură, apă etc). Dorim să gestionăm efectele fenomenelor meteorologice periculoase, să acționăm eficient și cu promptitudine pentru desfășurarea circulației rutiere pe drumurile publice în caz de ninsori”, a spus președintele CJSU, prefectul Vasile Moldovan.

Secția de Drumuri Naționale Baia Mare are încheiat contractul cadru pentru intervenție și va dispune, conform acestuia, de 62 de utilaje de intervenție. În bazele proprii de intervenție de la districte sunt peste 2200 tone de sare, dar și carburantul necesar pentru funcționarea utilajelor.

Articolul precedentSighetenii au aprins candele ale solidarității
Articolul următorPosturi vacante la Spitalul Municipal Sighetu Marmației