Cadrele medicale de la Neonatologie se pregătesc să devină educatori perinatali. Cursurile sunt organizate de Spitalul Județean de Urgenţă Dr. Constantin Opriş Baia Mare, în parteneriat cu Asociația SAMAS, la inițiativa medicului șef al Secției de Neonatologie, dr. Margareta Pîrvănoiu.
Cursurile de certificare pentru educatori perinatali sunt programate în perioada 01 aprilie – 31 mai 2019 și se vor desfăsura la unitatea medicală din Baia Mare, fiind dedicate medicilor și asistenților medicali din cadrul spitalului județean.
Dr. Pîrvănoiu ne-a declarat că obiectivul programului este de a sprijini accesul cadrelor medicale la informații de actualitate legate de perioadă perinatală, pentru a putea oferi gravidelor și mamelor servicii de sănătate maternă în primele 1000 de zile.
Formarea medicală este modulară, fiecare modul durează 3 zile și cuprinde informații despre alăptare, nutriție, naștere naturală și naștere medicalizată precum și fiziologia sarcinii. Absolvirea celor patru module și a examenului final va asigura cadrelor medicale participante, certificarea ca și educator perinatal.

Articolul precedentZiua Instituției Prefectului, marcată în Baia Mare
Articolul următorVitezomani pe drumurile din Maramureș! Avea 187 km/h