Gheorghe Urda, preotul bisericii ortodoxe din Bârsana a primit titul de cetătean de onoare al comunei în semn de apreciere pentru activitatea desfășurată în cei 38 de ani petrecuți în localitate.

Distincția i-a fost acordată preotului Urda duminică, în cadrul evenimentului ”Întâlnirea cu fiii satului”.

 

”Este un moment foarte important, sunt mândru că sunt primar al comunei Bârsana și totodată cel care va înmâna diploma de cetățean de onoare al comunei Bârsana unui fiu al satului. În cei 38 de ani petrecuți în comuna noastră, în care a slujit aici și am fost educați creștinește pe lângă educația părintească, părintele Gheorghe Urda, acum la despărțire, pentru că dumnealui s-a pensionat, am hotărât în Consiliul Local să primească această distincție”, a spus Teodor Ștefanca, primarul comunei Bârsana.

 

Momentul a fost unul emoționat pentru preotul Gheorghe Urda care a mărturisit că, deși nu s-a născut în Bârsana, acum îl leagă foarte multe momente frumoase de aceste locuri.

 

”În dimineața zilei de 13 martie 1980 fără să fie în prealabil în familie nicio discuție sau pomenire despre localitatea Bârsana m-am visat în Biserica de pe Deal, admirând pictura și iconostasul bisericii. Am văzut în vis biserica în interior fără să o fi văzut în realitatea niciodată. Acest vis m-a șocat atunci și nu l-am luat în seamă, iar la Conferința preotescă din septembrie 1980 părintele Grigore Dăncuș, vrednicul meu înaintaș, cel care era coleg de facultate cu socrul meu, precum și coleg de preoție m-a abordat cerându-mi să-i fac o vizită. Îndemnat de socrul și cumnatul meu, preoți amândoi, am sosit la casa parohială din Bârsana, iar la intrarea în sat, brusc mi-a revenit în minte visul din 13 martie. Se vedea că totul a fost programat de Dumnezeu”, a mărturisit preotul Gheorghe Urda.

 

Gheorghe Urda s-a pensionat în luna iulie a acestui an, după aproape 38 de ani de preoție în Bârsana.
Articolul precedent23-25 august – A doua editie a Trofeului Minaur la handbal feminin
Articolul următorCaravana Filmelor NexT vine cu două seri de scurtmetraje românești, sub clar de lună