Prezent la cea de-a VIII-a ediție a Summitului Regiunilor și Orașelor -co-organizat de Comitetul European al Regiunilor (adunarea U.E. a politicienilor locali și regionali aleși), Președinția Consiliului UE al României și principalele asociații ale autorităților locale și regionale din regiune la București-, președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel-Valer Zetea s-a reîntâlnit cu Mareșalul Voievodatului Podkarpackie, Wladyslaw Ortyl, pentru a discuta stadiul privind înfrățirea și înțelegerea de cooperare ce se dorește a fi încheiată între cele două părți. 


“Consiliul Județean Maramureș a primit atât din partea Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP), cât și din partea Ministerul Afacerilor Externe, avizele de oportunitate pentru demararea negocierilor privind încheierea unei înțelegeri de cooperare cu Voievodatul Podkarpackie. Este un semnal pozitiv că ceea ce intenționăm să dezvoltăm împreună cu mareșalul Wladyslaw Ortyl este privit ca un lucru bun, care poate genera în viitor o dezvoltare benefică pentru ambele părți. Maramureșul și maramureșenii vor avea, de asemenea, de câștigat prin oportunitățile care se găsesc în zona turismului și prin impulsionarea dezvoltării economice, oportunități care sunt încrezător că vor apărea după încheierea acestui acord,” a declarat președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel-Valer Zetea. 


“Întâlnirea noastră în cadrul acestui Summit este un prilej excelent pentru a discuta pe tema viitoarei noastre înfrățiri. Coeziunea între regiuni este importantă atunci când discuți despre dezvoltarea unor relații pe termen lung. Sunt optimist că vom reuși o colaborare de succes, bazată pe responsabilitate locală și bună guvernare”, a precizat și Wladyslaw Ortyl, mareșalul regiuniii Podkarpackie. 


Cei doi lideri și-au exprimat speranța că, în luna august, la ”Întâlnirea Regiunilor din Carpați” sau cel mai târziu în septembrie 2019 vor fi definitivate toate demersurile pentru semnarea înțelegerii de cooperare dintre cele două regiuni. Summit-ul European al Orașelor și Regiunilor a fost creat cu scopul de a se asigura că guvernele locale și regionale contribuie pe deplin la cele mai importante dezbateri ale Uniunii Europene. Acesta a fost creat de Comitetul European al Regiunilor pentru a-și completa activitatea zilnică, ca organism consultativ pentru instituțiile decizionale ale UE.

Articolul precedentȘofer maramureșean implicat într-un accident rutier în Bălăuseri
Articolul următorUn minor de 15 ani a dispărut din oraşul Baia Sprie