Codul Administrativ a fost adoptat recent, prin ordonanță de urgență. Printre prevederile controversate se numără pensiile speciale pentru primari și președinții de consilii județene. 

În Maramureș sunt opinii diverse  pe această temă a pensiilor speciale, indiferent de culoarea politică a primarilor.
Unii sunt de acord să primească la pensie cât mai mulți bani, în timp ce alții spun că aceste pensii speciale nu își au rostul.
A plecat Dragnea, se pare că e libertate de exprimare în PSD 
O părere vine și din partea primarului Anton Ardelean, care lasă să se înțeleagă că până acum în PSD nu a avut libertate de exprimare, iar acum poate să își spună punctul de vedere, făcând referire se pare la faptul că pe vremea fostului președinte PSD Liviu Dragnea, era mai bine să taci. 
 
“Recunosc că în sfârșit e voie să vorbim în PSD. Iar legat de pensiile speciale eu cred că acestea nu trebuie acordate. Ar trebui făcută o echilibrare națională și tot ce depășește suma de 10.000 lei să fie impozitat. Nu s-a luat în calcul principiul contributivității, ceea ce este destul de grav. Am discutat și cu alți primari și ei sunt de acord cu afirmațiile mele. a declarat  edilul Anton Ardelean.
 
Acesta menționează că nici în justiție nu este logic să se ofere pensii de zeci de mii de lei.
“De când sunt primar am contribuit lunar cu o sumă de bani. Normal este să primesc cu cât am participat. Cum să fie pensii chiar și de 45.000 lei și fără să fie impozitare? Eu voi propune asociațiilor de primari să dezbatem acest subiect, pentru că repet, nu trebuie să existe pensii speciale.” a adăugat primarul.
Articolul precedentAndreea Popa și Eva Kerekes se pregătesc pentru Campionatul European din Ungaria
Articolul următorÎnaltpreasfințitul Părinte Andrei Andreicuț a fost numit Cetățean de Onoare al Județului Maramureș