Autoritățile locale din Bârsana doresc să ia în administrare un teren ce aparține Ministerului Afacerilor Interne. Sunt 410 metri pătrați nefolosiți, între muzeul școlar și postul de poliție Bârsana, ce ar putea fi utilizați pentru construcția unei scene, unde să se desfășoare festivitățile ori serbările școlare. 

Situația a fost adusă în atenția conducerii Inspectoratului de Poliție al județului Maramureș la ședința Colegiului Prefectural de la sfârșitul lunii august.
”Problema pe care o avem în Bârsana, legat de acel teren din incinta școlii. Am mai adus aminte într-o altă ședință dar încă nu am rezolvat nimic. Este vorba despre o suprafață de 410 metri pătrați care se află în incinta școlii, a curții Școlii ”Mircea Vulcănescu” din Bârsana. Pe vremuri, acel teren a fost atribuit postului de poliție, șefului de post pentru a-și pune acolo culturi de cartof ș.a.m.d. Ei, au trecut acele vremuri, terenul respectiv este intabulat pe statul român cu drept de administrare al M.A.I. și consider că ne-ar fi de folos nouă, Consiliului Local. Nu se face nimic pe acel teren, ba mai mult, îl întreținem de când am preluat mandatul de primar, deși nu ne aparține nouă. Practic, a ieșit din evidența tuturor”, a susținut primarul comunei Bârsana, Teodor Ștefanca.
Primarul comunei Bârsana, Teodor Ștefanca, a precizat că pe acel loc s-ar dori construirea unei scene pentru spectacole sau festivitățile prilejuite de deschiderea ori închiderea anului școlar.
”Este situat între muzeul școlar și postul de poliție, cu o suprafață de 410 metri pătrați. Cum am putea să obținem acel teren în administrarea Consiliului Local? E o problemă care consider că se poate rezolva”, a mai spus primarul comunei Bârsana.
”Primul lucru este să discutăm. Orice se poate rezolva dacă există concurs de voință”, a răspuns șeful Poliției Maramureș, Liviu Grozavu.
Nu este pentru prima dată când edilul din Bârsana semnalează această situație. Deși demersurile se concretizează, în general, mai greu în România când vine vorba de obținerea de aprobări, avize ori autorizații, autoritățile locale din Bârsana speră ca solicitarea lor bine argumentată să primească un răspuns favorabil de la autoritățile centrale.
Articolul precedentMuzeul Maramureșului din Sighetu Marmației a primit bani pentru realizarea unor proiecte dedicate Centenarului Marii Uniri
Articolul următorMedic și asistentă medicală din Maramureș condamnați definitiv pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită