Raluca Turcan, deputat PNL, susține că argumentele Austriei pentru aderarea noastră în Schengen nu mai stau „în picioare”.

„Ar fi o profundă nedreptate ca, în ciuda unor investiții uriașe în infrastructura necesară pentru securizarea frontierelor, efortul României să fie sancționat printr-un refuz al aderării la spațiul Schengen. România merită recunoașterea firească a unui drept, lucru confirmat deja de numeroasele expertize tehnice realizate până în prezent.

Președintele Klaus Iohannis are în aceste zile o serie de discuții cu cancelarul Austriei, Karl Nehammer, iar la nivelul ministerului de Externe și al grupului de experți ai MAI se fac, de asemenea, eforturi consistente pentru a reda clar faptul că din punct de vedere tehnic România este pregătită pentru intrarea în spațiul Schengen. Niciun argument invocat de Austria împotriva României nu mai stă în picioare. Sperăm că analiza justă și solidaritatea să ia locul acestor reticențe total nejustificate”, a spus Raluca Turcan, pe pagina ei de Facebook.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentMinisterul Finanțelor a publicat bugetul pentru 2023
Articolul următorNu mai mânca portocale dacă suferi de această boală! Pericolul ascuns din cele mai consumate fructe