Europarlamentarul Rareș Bogdan i-a criticat, marți, la Realitatea PLUS pe politicienii care își dau cu părerea despre criza de coronavirus prin care trece România.

Europarlamentarul Rareș Bogdan i-a criticat, marți, la Realitatea PLUS pe politicienii care își dau cu părerea despre criza de coronavirus prin care trece România.  Acesta a punctat că nu este simplu să iei măsuri radicale în contextul pandemiei, dar este un lucru esențial pentru salvarea vieților românilor.

”Când ești politician, când te uiți și doar arăți că tu acționai mai repede, deși știi foarte bine reacția poporului român, în momente de cumpănă având în vedere istoria acestui popor. În urmă cu 30 de ani eram încă în comunism.

Nu e foarte simplu să iei măsuri extrem de dure, extrem de radicale, le iei treptat, le iei pas cu pas, le iei pregătind forțe de ordine, pregătind spitale… încercând să arăți că nu-i mai tratezi pe cei care au cancer sau alte afecțiuni pentru că pregătești spitalele când știi foarte bine că nu este așa, dar cauți soluții pentru a face față acestei situații fără precedent în România… Cum te poți numi dacă nu un ticălos incurabil? 

Din păcate din nou românii și România suferă din cauza acestei lupte fratricide. Ne lipsește ceva și cred că doar dacă ne-am raporta la bunul Dumezeu am putea să ne schimbăm. Să încercăm că aici nu e vorba despre Iohannis, Orban, Costache, Vela, Arafat, Tătaru sau Streinu Cercel. Aici e vorba despre salvarea vieților românilor”, a spus Rareș Bogdan într-o intervenție telefonică la Realitatea PLUS.

Europarlamentarul i-a rugat pe procurorii care se grăbesc să facă dosare penale unor medici, în contextul pandemiei de coronavirus, să aibă răbdare.

”Am văzut că sunt foarte activi unii dintre procurori și se grăbesc să facă dosare penale unor doctori sau managerilor de spital. I-aș ruga foarte mult, din respect pentru puterea judecătorească, am fost un apărător al ei și voi rămâne, să încerce să aibă puțină răbdare în analiză și să nu tăbărască pe medici (…) Medicii sunt singura șansă a României”, a mai spus eurodeputatul.

Articolul precedentRareș Bogdan, atac virulent la „ticăloșii incurabili” din politică și instituții media: Fac mai mult rău României decât o face astăzi COVID-19
Articolul următorReguli stricte și pentru piețe