În această perioadă incendiile cauzate de coșuri de fum și mijloace de încălzire folosite necorespunzător sunt tot mai frecvente. Pentru evitarea producerii unor incendii cu consecințe grave pompierii maramureșeni vin în sprijinul cetățenilor cu  o serie de recomandări pentru sezonul rece.

Pompierii reamintesc că înainte de începerea sezonului rece coşurile de fum trebuie curăţate de către personal specializat în domeniu cel puţin o dată pe an în cazul utilizării de combustibil gazos şi cel puţin de două ori pe an în cazul sistemelor de încălzire alimentate cu combustibil lichid şi solid.

”Începe sezonul rece și în această perioadă a anului din păcate numărul incendiilor care se manifestă la gospodăriile și în locuințele oamenilor este în creștere. Pentru evitarea oricăror pericole pompierii vă recomandă să respectați câteva măsuri simple. În primul rând este vorba despre curățarea, repararea și verificarea coșurilor de fum care trebuie făcută de personal specializat, apoi exploatarea sober. Este interzisă aprinderea focului în sobe cu utilizarea materialelor combustibile, stropirea cu benzină sau alte lichide inflamabile. Foarte important este să nu lăsați niciodată singuri copiii în camera în care funcționează sobele cu focul aprins”, a declarat Cornel Băbuț, purtător de cuvânt ISU Maramureș

O atenție deosebită trebuie acordată în sezonul rece și instalațiilor electrice.

”Să nu uităm de instalațiile electrice. Este interzisă utilizarea instalațiilor electrice montate direct pe materiale combustibile sau care au improvizații. Este interzisă introducerea conductoarelor electrice fără ștecher direct în prize și folosirea în tablourile electrice a siguranțelor improvizate. Nu trebuie sp utilizăm mijloace electrice de încălzire locală improvizată, reșouri sau rezistențe sau alte asemenea mijloace”, a adăugat Cornel Băbuț.

Verificarea periodică a cazanelor şi a recipienţilor sub presiune de către personal autorizat ISCIR, este obligatorie.

 

Articolul precedent112: Un bărbat a fost găsit mort într-un apartament din Baia Mare
Articolul următorPădurarul Liviu Pop a fost împuşcat cu propria armă! Două persoane la testul poligraf