La Palatul Administrativ din Baia Mare a avut loc întâlnirea festivă #60Aniversar, Ansamblul Folcloric Național „Transilvania”. Evenimentul, dedicat generației care a pus temelia celei mai prestigioase instituții de cultură din județul Maramureș, s-a bucurat de prezența a numeroși artiști pensionari și foști angajați ai instituției de cultură care sărbătorește, în această perioadă, 60 de ani de activitate neîntreruptă în slujba culturii și artei tradiționale Românești.
După momentul de reculegere ținut în memoria artiștilor plecaţi la cele vesşnice, Iuliana Maria Dăncuș, director al Ansamblului Folcloric Național „Transilvania” a mulțumit artiștilor seniori pentru colaborare și pentru contribuția semnificativă adusă în toți acești ani, propunând ca, astfel de întâlniri să fie organizate anual.
„Mulțumesc în numele meu personal și al celor care astăzi constituie partea activă a Ansamblului Folcloric Național „Transilvania”. Fără acești artiști, noi astăzi nu am fi existat. În toți acești ani la care au fost părtași au ars pe altarul culturii și al artei, pentru ca noi să putem să ne simțim cu adevărat artiști. Numeroasele concursuri la care au participat și au câștigat importante premii au adus prestigiu instituției și județului nostru”, a declarat Iuliana Maria Dăncuș, directorul Ansamblului Folcloric Național ”Transilvania”.
La rândul său reprezentanţii Consiliului Județean Maramureș au adresat mulțumiri artiștilor prezenți, pentru modul în care aceștia au reușit să păstreze și să promoveze folclorul autentic maramureșean.
La această întâlnire s-au acordat şi diplome onorifice și plachete aniversare artiștilor seniori și foștilor angajați care au activat în sectoarele orchestră, balet și administrativ.

Articolul precedentDoi polițiști maramureșeni au primit distincția ”Polițist de onoare al anului”
Articolul următorBursa generală a locurilor de muncă va avea loc în 12 aprilie