La nivelul județului Maramureș, 125 de președinți au renunțat sau au solicitat să fie înlocuiți de la conducerea secțiilor de votare, potrivit informațiilor furnizate de BEJ Maramureș. Aceștia au invocat motive personale. 

Maramureșenii cu drept de vot sunt așteptați, la finalul acestei săptămâni, la Referendumul pentru redefinirea familiei în Constituție. Scrutinul va fi organizat sâmbătă, 6 octombrie și duminică, 7 octombrie. Peste 5,4 milioane de oameni trebuie să voteze în cele două zile, pentru ca referendumul să fie validat. În mai multe județe, printre care e și Maramureșul, numeroși președinți ai secțiilor de votare cer deja să se retragă.

Potrivit Autorității Electorale Permanente, numărul total de cetățeni cu drept de vot înscriși în Registrul electoral la data de 2 octombrie 2018 este de 18.951.721, din care un număr de 18.279.534 de alegători au domiciliul sau reședința în țară, inclusiv cetățenii care vor împlini 18 ani până la data de 7 octombrie 2018, din care 16.781.333 sunt posesori de carte de identitate. Numărul cetățenilor cu domiciliul sau reședința în țară, valabil la data de 2 octombrie 2018 este cu 5.892 mai mic față de ultima informare a Autorității Electorale Permanente, din data 24.09.2018, când erau înscriși în registrul electoral 18.285.426 alegători. Diferența apare ca urmare a radierilor efectuate de primari în Registrul electoral aferent unităților administrativ-teritoriale conduse de aceștia și a radierilor primite de la Direcția pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date. Secțiile de votare se vor deschide sâmbătă dimineața, la ora 07:00 și se vor închide la ora 21:00. Același program e valabil și pentru duminică, 7 octombrie. La nivelul județului Maramureș vor fi amenajate 435 de secții de votare.

Potrivit actului normativ adoptat, întrebarea adresată alegătorilor la referendumul pentru revizuirea Constituției va fi „Sunteţi de acord cu Legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?”, întrebare la care alegătorii trebuie să răspundă „da” sau „nu”.

 

Articolul precedentTraficanții de țigări nu duc lipsă de idei
Articolul următorAdmitere pentru cei care vor să urmeze o școală de pompieri