Sursa foto: realitateaderesita

Chiar dacă în ultimele zile s-au luat măsuri stricte pentru prevenirea răspândirii coronaviruslui , piețele agroalimentare rămân deschise și după intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr.2/21.03.2020. Hotărârea a fost luată pentru ca producătorii agricoli români să aibă unde să-și vândă fructele și legumele, iar populația de unde să se aprovizioneze cu produse proaspete. Atât comercianții cât și cumpărătorii trebuie însă să respecte un set de reguli stricte.

Suprafețele pe care este așezată marfa ar trebuie dezinfectate iar produsele protejate cu folie de plastic. Comercianții ar trebui să poarte măști și  mănuși și să folosească dezinfectanți. În piața agroalimentară din Sighetu Marmației doar o parte din comercianți respectă câteva din regulile recomandate pentru această perioadă.

”Deocamdată nu am luat măsuri, ne mascăm, ne dezinfectăm cu spirt sanitar, cu ce putem. Purtăm amscă, mănuși, acum nu am că adunăm marfa. Oamenii poartă mănuși și măști, dezinfectăm suprafețele”, a spus un comerciant.

 În spațiul destinat produselor lactate comercianții spun că respectă cu strictețe recomandările.

”Avem dezinfectant, dezinfectăm ușa. Purtăm tot timpul mască și mănuși, ne protejăm și pe noi și pe clienți. În general au și clienții mănuși și măști, dar vin puțini clienți, că mulți stau în case dacă ăsta e ordinul”, a precizat un alt comerciant.

O parte din comercianți au renunțat să mai vină cu produsele în piață în această perioadă.

Articolul precedentRareș Bogdan, critică la adresa politicienilor: Aici e vorba despre salvarea vieților românilor
Articolul următorCarantină totală în România! Klaus Iohannis: ”Tot ce era până acum recomandare, devine obligatoriu”