După atâtea întâlniri cu prietenii și petreceri, nu este greu să te confrunți în următoarea zi cu o stare de mahmureală, ceva normal dacă ai consumat alcool.

Alcoolul deshidratează, în primul rând. Așadar, dacă simți mahmureală, în primul rând bea un litru de apă, cât de repede poți. Hidratează-te din belșug, deshidratarea este vinovată pentru starea de rău pe care o resimți în mahmureală. Înlocuiește lichidul pierdut cu apă și sucuri naturale.

Dar mai sunt câteva remedii infailibile.

Banane. Atunci când bei, nevoia de a merge la toaletă este din ce în ce mai mare, ceea ce înseamnă și că organismul tău se deshidratează masiv. Bananele conțîn potasiu, un compus care ține la distanță greață și oboseală caracteristice mahmurelii.

Sucul cu lămâie. Sucurile carbogazoase care conțîn lămâie galbenă şi verde ar putea reprezenta cheia în tratarea mahmurelii, întrucât ajută corpul să proceseze alcoolul, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii chinezi.

Băuturile carbogazoase care conțîn lămâie s-au numărat printre cele care grăbesc procesul ALDH, astfel că alcoolul este metabolizat mai repede, iar perioada de mahmureală scade. Mai mult, lângă lămâie merge foarte bine și ghimbirul, un aliat în lupta anti mahmureală.

Miere și lămâie. Probabil te-ai obișnuit să folosești aceste două alimente pentru a vindecă durerile în gât sau răgușeală, neștiind că ele sunt extrem de bune și pentru mahmureală. Încălzește un ibric cu apă fierbinte și adaugă-le pe cele două, deoarece ele vor da o mâna de ajutor organismului tău, care trebuie să proceseze alcoolul.

Un mic dejun consistent. Nu există dovezi științifice care să arate că o felie de șuncă și o omletă pot face minuni în privința mahmurelii, deși unii preferă un meniu “gras” pentru a elimina alcoolul. Totuși, nutriționiștii spun că este suficient să ai un mic dejun consistent cu alimente ușor digerabile, cum ar fi cerealele integrale, că să scapi de arsurile la stomac.

De asemenea, la prânz și dacă se poate toată ziua, alege ciorbele și supele, sucurile, smoothie-urile, iar organismul se va reface frumos, cu condiția că seară următoare să beneficieze de odihnă, nu de o nouă petrecere.

 

 

Articolul precedent6 persoane, implicate în scandalul din Baia Mare, reținute de polițiști pentru 24 de ore
Articolul următorPeste 25.000 de pachete cu țigări de contrabandă, confiscate la frontiera de nord