Se mentine și astăzi avertizarea producerii de avalansa in Muntii Maramuresului (risc mare, grad 4 la peste 1800 de metri).

La peste 1800 m, stratul depus in ultimele doua zile este format din zapada pulver, in medie de 10-20 cm grosime, iar in zonele adapostite sunt depozite insemnate de zapada. Vantul intens a determinat formarea placilor pe majoritatea versantilor, cu aderenta mica la crustele de gheata de la suprafaaa stratului mai vechi, astfel incat la supraincarcari pot aluneca, declansand avalanse pe pantele mai inclinate. Și la altitudini mai mici de 1800 m exista un strat de zapada proaspătă ce are pe alocuri 10-15 cm, strat depus peste zapada veche înghetata, care poate constitui pat de alunecare pentru avalanse spontane sau provocate accidental de către turiști sau schiori.

In acest context, reprezentanții Prefecturii Maramureș atrag atentia amatorilor de drumetii montane si celor care practica sporturi de iarna sa tine cont de sfaturile salvamontistilor si jandarmilor montani.
Vremea se mentine astazi in judet apropiata de normalul termic al perioadei. Cerul va fi temporar noros ziua, variabil noaptea. Pe arii restranse, la munte va ninge si izolat in rest vor fi precipitatii slabe mixte.

Vantul va sufla slab la moderat cu unele intensificari mai ales pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 2 si 6 grade, iar cele minime intre -3 si 0 grade.