În 8 august s-a incheiat Campusul „O vara impreuna” organizat de Fundatia Madre Colomba și Asociația Frați minori capucini din Sighetu Marmației. Tabăra de vară dedicată copiilor cu vârste între 6 și 14 ani a fost și în acest an luată cu asalt de copiii dornici să lege noi prietenii și să participe la activitățile interesante pregătite de organizatori.

Vreme de patru saptamani, sute de copii au beneficiat în cadrul Campusului organizat la Casa măicuțelor benedectine din oraș, de activități care mai de care maicaptivante. Două grupuri de voluntari veniți din Italia, alături de tineri sigheteni coordonați de părintele Anton Tancau au animat cu momente de rugăciune, jocuri, cantece și ateliere de creație, zilele copiilor în Campus.

 Cursurile de chitară, limbi străine, desen, dans, ori lucru manual, i-au atras ca un magnet pe cei mici, iar cineforumul și jocurile tematice i-au purtat pe tărâmul încantător al Regelui Leu, personajul vedetă al taberei; o poveste despre curaj, responsabilitate și ciclul vieții.

Miercuri, a fost ziua bilanțului, dar și a despărtțrilor. Ziua a început cu oficierea sfintei liturghii, urmată de un spectacol în cadrul căruia cei mici au prezentat publicului ce au învățat în cadrul taberei.


Campusul de vară s-a încheiat cu promisiunea că vara viitoare vine repede și îi va readuce împreună pe copii în aceeași familie caldă și prietenoasă a surorilor benedictine.

Articolul precedentÎnotători băimăreni la Campionatele Mondiale de Înot Masters
Articolul următorOra 18: Protest în Piața Revoluției din Baia Mare