​Astăzi, Muzeul Satului de pe Dealul Florilor și-a deschis porțile pentru hramul bisericii monument ”Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”, dar și pentru sfințirea troiței.  

Evenimentul a inclus și un spectacol folcloric deosebit, dar și cu un târg al meșterilor populari

Acțiunea a fost organizată în parteneriat cu instituția Consiliului Județean Maramureș și cu Palatul Copiilor Baia Mare.

Potrivit vicepreședintelui administrației județene, troița a fost ridicată în memoria maramureșenilor care au participat activ la Marea Unire de la Alba Iulia, din 1918.

Odată finalizată slujba religioasă și sfințită troița, autoritățile prezente au dat startul spectacolului folcloric care a avut loc în curtea Muzeul Satului. 

Directorul Monica Mare a reamintit tuturor celor prezenți că, an de an, în preajma sărbătorii ”Sfântului Gheorghe” se deschide sezonul de vizitare al Muzeului Satului din Baia Mare.

”Satul din inima orașului este viu, iar prin toate activitățile pe care le desfășurăm aici încercăm să păstrăm tradițiile, obiceiurile, să purtăm portul popular la fel ca strămoșii noștri și facem toate acestea pentru că Maramureșul este frumos și dorim să arătăm lumii că avem cu ce să ne mândrim” a spus aceasta. 

Articolul precedentIncendiu cu o victimă, în ziua de Paști!
Articolul următorRecomandări pentru cei care călătoresc cu trenul