La sfârșitul anului 2018 Consiliul Local Sighet a dat vot favorabil proiectului de hotărâre privind aprobarea modificării tarifelor practicate de societatea de salubrizare pentru activitățile de salubrizare stradală și menajeră începând cu luna ianuarie a acestui an.

Reprezentanții societății de salubrizare au explicat la ședința de Consiliu Local din 18 decembrie care au fost motivele care au stat la baza solicitării de modificare a acestor tarife.

”Solicitarea noastră intervine în urma schimbării legislației. Începând din 1 ianuarie 2019 conform legii există obligativitatea de a face taxarea pentru colectarea deșeurilor menajere pe cele două fracții, fracție uscată și umedă. Noi am gândit acest lucru în felul următor, ca să stimulăm colectarea fracției uscate respectiv a deșeurilor menajere am diminuat prețul față de cel rezultat din calcul, dacă noi în 2018 aveam o taxă de 90, 23 lei/mc, am redus acest preț la 80 lei/mc în sensul ca populația și agenții economici să fie interesați să facă această colectare selectivă. Totodată pentru fracția umedă, dacă nu vor face colectare selectivă tariful va crește de la 90,23 lei la 110, 87 lei/mc”, a explicat reprezentantul societății de salubrizare.

În cadrul acestei întâlniri s-a vorbit și despre modul în care se va face colectarea selectivă a gunoiului în Sighet.

”Noi începând din luna ianuarie vom începe colectarea selectivă pe cele două fracții la case. În acest sens am achiziționat 30.000 de saci, în primă fază vom distribui la case câte 4 saci și de două ori pe lună vom merge și vom face colectarea fracției uscate. Am văzut exemplul altor orașe, pentru populația sau agenții economici care nu fac această colectare selectivă să existe anumite măsuri coercitive sau s-au stabilit anumite amenzi și în momentul în care eu merg să fac colectarea selectivă și văd în sac că el a pus gunoi menajer în loc de fracție uscată care înseamnă hârtie, pet, atunci se lasă sacul acolo, se sună poliția ecologică și poliția locală și se poate aplica o amendă”, a precizat reprezentantul societății de salubrizare.

Articolul precedentSituații de urgență în Maramureș
Articolul următorTiruri ajunse cu remorca în șanț, pe drumurile din Maramureș