Veste bună pentru maramureșenii care au venit în sprijinul Oanei Puicar, tânara de 18 ani, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Național ”Dragoș Vodă” din Sighet, care la vârsta de un an a fost diagnosticată cu paralizie cerebrală și, în ciuda numeroaselor terapii și operații, creșterea spasticității îi amenință independența. În urma numeroaselor acțiuni și evenimente organizate pentru strângerea de fonduri, mama tinerei a anunțat că s-a strâns suma necesară pentru operația de care are nevoie Oana.

Pentru Oana Puicar singura șansă de a trăi o viață lipsită de durere și de a-și păstra abilitatea de a merge este operația de rizotomie dorsală selectivă, la care este programată în iulie la Spitalul pentru copii din St. Louis, SUA. Intervenția chirurgicală și tratamentul post operatoriu depășesc suma de 70.000 de dolari, sumă mult prea mare pentru familia tinerei însă cu ajutorul oamenilor cu suflet mare s-au strâns acești bani. Mama Oanei transmite mulțumiri tuturor celor care au contribuit la strângerea banilor.

”Aș dori să vă mulțumesc pentru susținerea și implicarea pe care ne-ați arătat-o pe parcursul desfășurării strângerii de fonduri. Vă rog, dacă se poate, să anunțați că suma necesară a fost adunată și să transmiteți mulțumiri din partea mea și a Oanei tuturor celor care ne sunt alături. Vă suntem profund recunoscătoare”,  ne-a transmis mama Oanei Puicar.

Oana Puicar are rezultate deosebite la învățătură și își dorește să studieze neuroștiințe în Marea Britanie. Adolescenta își va putea împlini visul după ce va face operația de rizotomie dorsală selectivă.

Articolul precedentDesfășurarea procesului electoral al alegerilor parlamentare și referendumului național
Articolul următorSighetu Marmației: Modificări de circulație pe mai multe străzi