Serviciul Public Județean Salvamont Maramureș a obținut acreditarea necesară desfășurării activităților de prevenire a accidentelor montane și de salvare în munți.

Certificatul de acreditare atestă respectarea cadrului legal al HG. 77/2003 privind instituirea unor măsuri pentru prevenire a accidentelor montane și organizarea de activități de salvare în munți, precum și a Normei tehnice nr.1/2014, având o valabilitate de 5 ani.

Pentru obținerea acestei acreditări, instituția a trebuit să facă dovada pregătirii profesionale a salvatorilor montani și a deținerii de echipamente speciale pentru desfășurarea activității de salvare montană.

Totodată, a mai fost verificată și conformitatea procedurală a patrimoniului și a gestiunii, întreaga activitate a serviciului trebuind să corespundă unei sfere complet legale.

Instituirea Serviciului Public Județean Salvamont Maramureș a fost decisă de către aleșii județeni anul trecut. 

Înființarea acestui serviciu a făcut posibilă atestarea a cinci formații de salvatori montani, conform metodologiei de acreditare și certificare a capacității operative de intervenție. 

Managerul-interimar al Salvamont Maramureș, Dan Benga, a arătat că acreditarea serviciului constituie o încununare a eforturilor de a pune bazele unei instituții performante, pregătită să răspundă cu profesionalism oricărei provocări.

„Este un moment de mândrie pentru Salvamont Maramureș și, totodată, o confirmare a faptului că ne desfășurăm activitatea cu respectareacelor mai înalte standarde în domeniu.”, a declarat Dan Benga, manager-interimar al Serviciului Public Județean Salvamont Maramureș.

Articolul precedentRezultate parțiale în Maramureș
Articolul următorSINUCIDERE: Un bărbat de 39 de ani s-a aruncat de pe un bloc din Sighet