Șase cadre didactice din Centrul Universitar Nord Baia Mare au primit distincția de „Profesor Bologna”.

Titlurile au fost primite în cadrul celei de-a XII-a ediţii a Galei Profesorului Bologna, desfășurată în acest an la Iași, în perioada 23-26 mai. 

Gala Profesorului Bologna este un proiect național, de tradiție, al Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR).

Evenimentul are ca scop principal îmbunătățirea sistemului de învățământ superior din România.

Aceasta se întâmplă prin premierea, promovarea și răsplătirea performanței didactice a profesorilor, punând în lumină acei profesori care reușesc să inspire studentul de azi.  

Gala Profesorului Bologna este singura inițiativă studențească de a premia Profii Tari din învățământul superior românesc și singura distincție pentru cadre didactice bazată exclusiv pe aprecierea studenților.

Centrul Universitar Nord din Baia Mare se poate mândri acum cu încă șase Profesori Bologna:

Butean Claudia
Sabo Cosmin
Oliviu Matei
Triff Zorica
Răchișan Delia
Demarcsek Ramona

Prima etapă a proiectului a constat în pregătirea studenților evaluatori, care au evaluat profesorii nominalizați de studenții din România.

În perioada 28 februarie – 3 martie 2019, au avut loc atelierele de formare ale studenților evaluatori în patru centre universitare: București, Timișoara, Iași și Cluj-Napoca, la care au participat și 5 membri ai Ligii Studenților ”Pintea Viteazul”.

Studenții evaluatori au participat la cursurile/seminariile profesorului nominalizat.

Aceștia nu au perturbat activitatea normală a orelor, după care au purtat discuții cu studenții. 

Ulterior, după o documentare suplimentară, studenții evaluatori au respectat o metodologie de evaluare suficient de complexă.

Apoi au decis dacă profesorul  merită sau nu decernarea acestui titlu. 

“Chiar dacă nu toți profesorii care au fost nominalizați au primit titlul, majoritatea au demonstrat că sunt niște comori pentru studenți. Aceștia au înțeles că pot să-și motiveze studenții și să îi determine înspre progres.

A fost o plăcere să mă implic în acest proiect, consider că am avut foarte multe de învățat și abia aștept să am ocazia să fac evaluări și anul care vine.” – a spus Derecksei Richard, student evaluator.

Articolul precedentPrimele rezultate la alegerile europarlamentare. În Maramureș prezența la vot a fost de 42, 89%
Articolul următorBucurie mare la sediile PNL și USR la aflarea rezultatelor