Uniunea Militarilor și Polițiștilor “Mihai Viteazul” solicită ministrului sportului, Eduard Novak, demisia din funcție, ca urmare a declarațiilor acestuia privind intonarea imnului Ținutului Secuiesc  la competițiile sportive din România.

„Uniunea Militarilor și Polițiștilor “Mihai Viteazul” solicită domnului Eduard Novak să demisioneze din funcția de ministru al sportului.

Domnul Novak a devenit incompatibil cu această funcție de înaltă demnitate pe care încă o deține în Guvernul ROMÂNIEI, atunci când a lansat în spațiul public declarația potrivit căreia “E foarte normal să se cânte imnul ținutului secuiesc” în cadrul unor competiții sportive desfășurate pe teritoriul României.

UMPMV respinge ferm această formă gravă de atac la Constituția României și la simbolurile statului național, suveran, independent unitar și indivizibil. Putem considera chiar că gestul domnului Novak este un atac la siguranța națională, având în vedere faptul că vine din partea unui înalt oficial al statului român, se arată într-un comunicat al UMPMV.

Uniunea susține că “Domnul Novak nu mai poate reprezenta statul român în niciun context”.

“Îi solicităm domnului Eduard Novak să ceară scuze românilor pentru afirmațiile care nu-i fac cinste și să le demonstreze că mai are o urmă de onoare părăsind scaunul guvernamental”, mai spun reprezentanții UMPMV.

Totodată, Uniunea cere autorităților să sancționeze solicitarea consiliului secuiesc adresată țărilor din Uniunea Europeană de a nu primi România în spațiul Schengen.

“Considerăm că în aceeași notă se înscrie și solicitarea consiliului secuiesc adresată țărilor din Uniunea Europeană de a nu primi România în spațiul Schengen. Gestul acestor cetățeni români, maghiari din România, este inacceptabil și de netolerat, indiferent de motivele, false, de altfel, pe care le invocă.

UMPMV subliniază că “România merită să-și ocupe locul în rândul țărilor membre Schengen, îndeplinește, de 11 ani, condiționalitățile privind accederea în spațiul de liberă circulație și a demostrat permanent că respectă exemplar drepturile minorităților naționale.

În numele militarilor și polițiștilor activi și rezerviști pe care UMPMV îi reprezintă, solicităm autorităților române și partidelor care formează coaliția de guvernare să sancționeze corespunzător acest derapaj major”, potrivit umpmv.eu, site-ul Uniunii Militarilor și Polițiștilor „Mihai Viteazul”, al cărei președinte este liderul UNPR, Gabriel Oprea.

Articolul precedentDate năucitoare: inflația pentru mâncare, peste 25% – Semnal de alarmă: carnea ar putea să dispară de la raft
Articolul următorTânăr din Sighetu Marmaţiei condamnat la închisoare cu executare după o bătaie