Mai multe case de la Muzeul Satului din Baia Mare sunt reabilitate în această perioadă. Conducerea muzeului a decis să restaureze sau să schimbe în totalitate acoperișurile caselor care au fost afectate de zăpada mare din timpul iernii sau care s-au deteriorat odată cu trecerea timpului.

S-a înlocuit un acoperiș din paie și s-au reparat acoperișurile de draniță de la mai multe case.

”Este sezonul prielnic, vara obișnuim să restaurăm acoperișurile caselor care sunt afectate. Lucrăm la acoperișul de la Casa Lăpuș care necesită o cantitate mare de paie. Este o problemă pentru noi să găsim aceste paie în condițiile în care nu se mai recoltează cu batozele, dar totuși ne organizăm și reușim să facem lucrurile cum trebuie. De asemenea am lucrat și la acoperișurile care au necesitat intervenție cu draniță, am făcut o casă foarte afectată în urma zăpezilor din iarnă, Casa Săcel, și am reușit să restaurăm în totalitate acoperișul de la Casa Giulești, tot cu draniță”, a precizat Monica Mare, manager Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară.

Pe timpul verii Muzeul Satului din Baia Mare găzduiește mai multe evenimente care se desfășoară în aer liber și este vizitat zilnic de turiști din țară și din străinătate.

Articolul precedentProgramul ediției a III-a a Trofeului Minaur la handbal feminin
Articolul următorAccident grav în Satulung. Trei persoane au fost rănite