Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Ploiești găzduieşte, în perioada 16 mai – 5 iunie, sesiunea specială a examenului de bacalaureat pentru absolvenţii de liceu din loturile naţionale lărgite care se pregătesc pentru olimpiadele internaționale și concursurile internaţionale sportive.

Pentru susţinerea examenului în această sesiune sunt eligibili 176 de elevi de clasa a XII-a, aflaţi în pregătire sau în etapele de selecţie pentru alcătuirea echipelor care vor reprezenta România atât la olimpiadele internaţionale pe discipline, cât şi la diverse competiţii sportive europene sau mondiale. Înscrierea candidaţilor va avea loc în zilele de 16 şi 17 mai.

Probele de evaluare a competenţelor se vor desfăşura astfel:  20 – 21 mai – evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română/limba maternă, în 22 mai va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională iar în 23 – 24 mai este programată evaluarea competenţelor digitale.

Probele scrise vor debuta în 27 mai cu proba la Limba şi literatura română, în 28 mai se va susține proba obligatorie a profilului, în 29 mai va avea loc proba la alegere a profilului şi specializării iar în 30 mai  este programată proba la Limba şi literatura maternă.

Afişarea primelor rezultate este prevăzută pentru data de 31 mai până la ora 12:00, depunerea eventualelor contestaţii fiind programată în cursul aceleiaşi zile în intervalul orar 12:00 – 14:00. În intervalul 31 mai – 5 iunie vor fi soluţionate eventualele contestaţii şi afişate rezultatele finale.

 

Articolul precedentMaramureșul sub Cod galben de ploi
Articolul următorBugetul municipiului Sighetu Marmației pentru anul 2019 nu a trecut de votul Consiliului Local