CAMPANIA SPUNE NU VIOLENȚEI DOMESTICE! Mesajul campaniei îl reprezintă încurajarea raportării la poliție a tuturor cazurilor de violență domestică, indiferent dacă este vorba de martori la infracțiune sau victime implicate direct. În cazul persoanelor nehotărâte sau al celor care au nevoie de informații suplimentare despre acest fenomen, pot suna la linia gratuită pentru ajutor specializat, 0800-500-333, gestionată de ANES.

Reclamarea acestor cazuri va descuraja continuarea comportamentului abuziv al agresorilor potențiali și va schimba mentalitatea colectivă conform căreia violența domestică este un subiect tabu sau nu este atât de gravă încât să necesite implicarea autorităților.

IPJ Maramureș:

Ce faci dacă ești victimă a violenței în familie? Servicii în județul Maramureș.

  • Anunță Poliția, depune o plângere! Apelează numărul de urgență 112.
  • Prezintă-te la Serviciul Județean de Medicină Legală pentru a-ți fi eliberat un certificat medico-legal; acesta dovedește leziunile provocate prin agresare și este important pentru încadrarea juridică a faptei. Telefon 0262-276910.
  • Adresează-te Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Maramureș, dacă sunt copii implicați. Telefon: 0262 – 228999. Puteți apela și Telefonul Copilului 0262 – 983.
  • Cere ajutor organizațiilor care oferă consiliere, sprijin adăpost.
  • Solicită eliberarea unui Ordin de Protecție Provizoriu, care poate fi emis imediat de polițist, și apoi a unui Ordin de Protecție.
  • NU-ȚI RETRAGE PLÂNGEREA! Fă-ți curaj, dacă nu pentru tine, pentru copiii tăi, care merită să trăiască într-un mediu lipsit de violență.
Articolul precedentMARAMUREȘ: Controale la firme care oferă servicii de dezinfecţie, dezinsecţie şi deratizare – poliţiştii au întocmit ieri un dosar penal, după ce au constatat o infracţiune
Articolul următorRESTRICȚII DE CIRCULAȚIE: Paradă militară de Ziua Națională a României în municipiul Baia Mare