Centrul de Cercetări Istorico-Teologice ale Credințelor  și Cultelor din Giulești a găzduit astăzi Simpozionul Național Istorico-Teologic din Maramureș. Cea de-a V-a ediție a simpozionului a reunit reprezentanții instituțiilor de cultură din Maramureș. Aceștia și-au prezentat lucrările care cuprind informații importante despre județul nostru. La acest eveniment a luat parte și Acad. Alexandru Surdu, președintele Secției de Filosofie, Teologie, Psihologie și Pedagogie a Academiei Române.

”Avem placerea să fim din nou împreună pe meleagurile Marmației iar între noi există și câțiva descendenți ai familiilor nobiliare, i-am dotat cu chipiile corespunzătoare ca să iasă în evidență. Am participat cu plăcere și la elaborarea programului pentru acest eveniment și am constatat cu plăcere că Centrul de Cercetări Istorico-Teologice ale Credințelor și Cultelor din Maramureș are realizări deosebite. Am susținut în fața noii conduceri a Academiei Române menținerea centrelor de cercetări din Maramureș din mai multe motive și în primul rând pentru faptul că zona aceasta se dosebește că în Marmația nu au venit străini și dacă au venit, au venit foarte puțini și din cauza aceasta aici s-au menținut vechiile obiceiuri”, a explicat Alexandru Surdu, președintele Secției de Filosofie, Teologie, Psihologie și Pedagogie a Academiei Române

Tot în cadrul acestui eveniment au fost lansate și 3 cărți, ”Ofițeri ardeleni și bucovineni din fosta armată Austro-Ungară, ”Folclor muzical din Petrova” și ”Frămânătri cu dor”.

Articolul precedentMaramureşenii îşi pot face cărţi de identitate sâmbătă şi duminică
Articolul următorProtecția copilului, anchetă după clipul electoral PSD cu minori