Sindicatul Național Sport și Tineret a primit solicitări din partea membrilor de a adera la protestul dascălilor organizat zilele acestea la nivel național. Mesajele din țară arată că situația din Sport și Tineret este mai gravă decât în Educație. 

”Condițiile de muncă sunt mai proaste, salariile noastre sunt mult mai mici, iar timpul de muncă este mult mai mare. Profesorii, antrenorii, instructorii, șoferii, muncitorii sau oricare alte funcții din sistemul nostru sunt sub nivelul salarizării din alte domenii, chiar dacă avem aceeași pregătire, vechime, rezultate sau responsabilități.

Este momentul să cerem decidenților soluții pentru tineri și sportivi, salarii decente și respect pentru munca noastră!” spun sindicaliștii SNST.

Principalele revendicări ale SNST sunt următoarele:

Aplicarea integrală a Legii salarizării,

Creşterea reală a veniturilor,

Eliminarea inechităților salariale,

Plata sporului pentru condiţiile de muncă,

Actualizarea valorii indemnizaţiei de hrană,

Indexarea salariilor cu rata inflaţiei,

Reglementarea, pontarea și plata muncii în zilele de weekend,

Susținere pentru o poziționare corectă în noua lege a salarizării,

Deblocarea angajărilor (deficit de personal de peste 35%),

Asigurarea bugetelor necesare activității și programelor de Sport și Tineret,

Eliminarea incertitudinii locurilor de muncă și blocajului predării-preluării Tineretului între ministere.

Membrii SNST susțin că salariații din domeniile lor de activitate au fost aruncați în prima linie în pandemie atunci când bazele sportive au fost centre de izolare COVID și apoi au fost sacrificații de serviciu pentru cazarea refugiaților, fără sporuri sau alte compensații, fără să fie plătiți pentru munca suplimentară sau pentru zilele de sâmbătă și duminică.

”De aproape doi ani suntem uitați între două ministere care nu se înțeleg în predarea – preluarea patrimoniului și a personalului; domeniile Sport și Tineret sunt abandonate complet de guvernanți, copiii, sportivii, studenții și tinerii sunt umiliți de coaliția aflată la putere prin tăierea totală a bugetelor pentru premierea performanțelor și a rezultatelor deosebite și sistarea fondurilor pentru programele și activitățile dedicate acestora.

Guvernul României a uitat complet de toți cei care muncesc și își desfășoară activitatea în Cluburile Sportive, Casele de Cultură ale Studenților, Complexurile Sportive Naționale, Taberele și centrele de agrement pentru elevi și studenți, Direcțiile Județene pentru Sport și Tineret, Complexul Cutural Sportiv Studențesc Tei, Muzeul Sportului, Centrul Naţional de Formare şi Perfecţionare a Antrenorilor, Institutul Naţional de Cercetare pentru Sport, Ministerul Sportului, Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse și Federațiile Sportive Naționale” transmit membrii Sindicatului Național Sport și Tineret, afiliat la Federația PUBLISIND – Blocul Național Sindical – BNS.

SNST a lansat consultarea membrilor de sindicat din toată țara și va centraliza propunerile cu privire la calendarul acțiunilor pe care le organizăm în perioada următoare:

Protest simultan la unitățile din Sport și Tineret;

Miting în fața Ministerului Sportului;

Refuzul muncii din zilele de sâmbătă și duminică (zile în care oricum nu suntem plătiți);

Strângerea de semnături pentru declanşarea următoarelor forme de protest.

 

Articolul precedentAroganță maximă: transportatorii amenință cu protestele, Grindeanu petrece în lux cu vedetele
Articolul următorGrevă japoneză în spitale. De miercuri, încep protestele şi în Sănătate