La sfârşitul acestei săptămâni, poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice au desfăşurat activităţi specifice pe raza comunelor Petrova, Leordina, Ruscova şi Vişeu de Jos. Activităţile desfăşurate au avut scopul de a proteja populaţia împotriva unor activităţi comerciale ilicite şi de combatere a evaziunii fiscale.

Au fost verificaţi 14 agenţi economici şi pentru neregulile constatate au fost aplicate şase sancţiuni contravenţionale, în valoare de 26 000 de lei, toate la Legea nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

De asemenea, au fost ridicate în vederea confiscării produse alimentare (sucuri, dulciuri) cu termenul de valabilitate expirat în valoare de aproximativ 800 de lei, precum şi suma de 1 580 de lei.

Activităţile vor continua şi în perioada următoare, obiectivul fiind menţinerea unui climat de legalitate în activitatea economică şi protejarea consumatorului.

           

Articolul precedentAcțiune de tăiere a arborilor marcați care pot pune în pericol desfășurarea circulației rutiere în Pasul Gutâi
Articolul următorFemeie care a sustras o sumă de bani dintr-o locuinţă, prinsă de poliţiştii din Tăuţii Măgherăuş la scurt timp de la comiterea faptei