Șoferul care a a condus sub influența drogurilor și a ucis doi tineri aflați pe trotuar în ziua de Crăciun, a fost arestat preventiv.

 

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare au dispus, la data de 26.12.2020, punerea în mișcare a  acțiunii penale împotriva inculpatului M.A.S. pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă, prevăzută de art. 192 alin. 1, 2 și 3 Cod penal.

Probatoriul administrat în cauză a relevat faptul că inculpatul M.A.S., la data de 25.12.2020, în jurul orei 14:53, a condus un autoturism pe raza municipiului Baia Mare aflându-se sub influența substanțelor psihoactive, provocând din culpă, ca urmare a nerespectării dispozițiilor legale și măsurilor de prevedere privind circulația pe drumurile publice, un accident rutier în zona Bulevardului Traian din municipiul Baia Mare, soldat cu decesul a două persoane.

La data de 26.12.2020, dosarul a fost înaintat instanţei cu propunere de arestare preventivă a inculpatului pentru 30 de zile, cerere admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Baia Mare„, a transmis Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare.  

 

 

 

Sursa: Realitatea de Maramures