Sorina Pintea a revenit cu planuri mari în funcția de manager al Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare.

Într-o întâlnire de lucru avută cu președintele Consiliului Județean Maramureș, Pintea a vorbit despre planurile de viitor ale Spitalului Județean, dar și despre proiectele aflate în implementare care trebuie continuate.

Trebuie să finalizăm lucrările începute prin Ministerul Sănătății și derulate cu sprijinul Consiliului Județean și trebuie să amintesc, aici, că Ministerul a acordat Spitalului Județean nu mai puțin de 15 milioane de lei pentru achiziționarea de aparatură medicală și servicii de modernizare. Totodată, Consiliul Județean a alocat, de asemenea, o sumă record în 2019, respectiv 7,5 milioane de lei, o finanțare dublă față de anul 2018.

Din acești peste 22 de milioane de lei primiți de către Spitalul Județean de Urgență Mare, în anul 2019, s-a modernizat complet bucătăria unității sanitare, s-au investit sume în aparatură medicală: mamograf, computer tomograf și aparate de radiologie, se va renova holul principal și se va finaliza modernizarea scărilor. Una dintre cele mai mari investiții, însă, o reprezintă Compartimentul de Chirurgie Cardiacă, primul de acest fel din Maramureș și unul dintre puținele existente în țară”, a anunțat ec. Sorina Pintea, manager al Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare și fost ministru al Sănătății în intervalul ianuarie 2018 – noiembrie 2019.

Articolul precedentStandul județului Maramureș, atractiv pentru vizitatorii prezenți în prima zi a Târgului de Turism al României
Articolul următorMaramureșul, mai aproape de românii din Italia, prin manifestările culturale ”Dor de România – Maramureșul și Diaspora”