Sorina Pintea nu revine la conducerea Spitalului Județean ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare. Președintele Consiliului Județean Maramureș a anunțat ieri că a propus Ministerului Sănătăţii suspendarea contractului de manger al SJU al Sorinei Pintea pentru avea timp să își clarifice problemele de natură judiciară si pentru a depăși situația medicală delicată. Gabriel Zetea a mai precizat că decizia privind menţinerea sau schimbarea acesteia din funcţie va fi luată de către ministrul Sănătăţii.

 Fostul ministru al Sănătății, Sorina Pintea, în prezent sub control judiciar întrucât e cercetată pentru luare de mită, și-a retras demisia din funcția de manager al Spitalului Județean de Urgență Baia Mare, înregistrată în 5 martie, și a anunțat că este în concediu medical.

”Consider că Spitalul Județean ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare a fost administrat în bună regulă, în această perioadă de criză, de către directorul medical Ioan-Vasile Pop și cred ferm că acest management are nevoie de continuitate. Dr. Ioan-Vasile Pop a avut, în tot acest timp, toate atribuțiile legale de a administra problemele curente ale unității medicale și de a semna toate documentele oficiale emise de spital de la începutul lunii martie și până în prezent. Ec. Sorina Pintea are nevoie de răgazul necesar pentru a-și clarifica problemele de natură judiciară si pentru a depăși situația medicală delicată în care se află.  Având în vedere prevederile Ordonanței de Urgență Nr. 40 privind întărirea capacității administrative a sistemului sanitar, emisă de premierul României și publicată în Monitorul Oficial în 2 aprilie 2020, voi propune azi, oficial, ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, să constate suspendarea contractului de management a ec. Sorina Pintea, din fruntea Spitalului Județean de Urgență, conf. Legii 95/2006, art. 183 alin.b., care prevede suspendarea contractului de management în caz de concediu pentru incapacitate temporară de muncă pentru o perioadă mai mare de o lună. Îi voi recomanda ministrului numirea unui manager-interimar, în persoana dr. Ioan-Vasile Pop, care a demonstrat cu prisosință că, în actuala criză, poate să gestioneze destinele Spitalului Județean ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare”, a declarat Gabriel Zetea, președinte Consiliul Județean Maramureș.

Gabriel Zetea a precizat că CJ Maramureș va face, în continuare, toate eforturile de a asigura resursele finaciare necesare pentru dotarea Spitalului Județean de Urgență, respectiv dotarea cu aparatură medicală, echipamente și materiale de protecție a cadrelor medicale și sanitare.

Articolul precedent13 incendii în 24 de ore în Maramureș
Articolul următorÎn toiul nopţii depistat de poliţiştii din Recea cu alcoolemie la volan