Liga Profesionistă de Fotbal a transmis celor 14 cluburi din Liga I protocolul de operare în antrenamentele colective şi de reluare a jocurilor oficiale în condiţii speciale. Totodată, LPF a comunicat şi Ministerului Tineretului şi Sportului acelaşi protocol.

 Liga Profesionistă de Fotbal a transmis către Federaţia Română de Fotbal şi către Comitetul Executiv al FRF, toate informaţiile necesare privind reluarea campionatului, împreună cu programul de desfăşurare a etapelor rămase de disputat din sezonul 2019-2020 în play-off şi play-out.

„Liga Profesionistă de Fotbal şi-a continuat acţiunile în vederea reluării sezonului competiţional al Campionatului Naţional Liga I şi a comunicat celor 14 cluburi membre ”Protocolul de operare în antrenamentele colective şi de reluare a jocurilor oficiale în condiţii speciale”. De asemenea, LPF a comunicat Federaţiei Române de Fotbal, precum şi Sindicatului Fotbaliştilor (AFAN), acelaşi document”, se menţionează pe site-ul Ligii Profesioniste de Fotbal.

La 15 mai, echipele din Liga I au intrat în cantonamente centralizate cu regim închis pentru reluarea antrenamentelor, aceleaşi condiţii fiind valabile şi după reluarea competiţiei. Liga Profesionistă de Fotbal a anunţat că intenţionează să reia actuala ediţie a campionatului Ligii I în weekend-ul 13-14 iunie.