Zeci de familii cu copii de toate vârstele trăiesc în zonele mărginașe din Sighetu Marmației în colibe improvizate, fără căldură, apă și lumină. Un astfel de caz a fost identificat de reprezentanții Bisericii Penticostale din Sighetu Marmației care doresc să tragă un semnal de alarmă că oamenii nevoiași, mai ales când la mijloc e vorba și de copii, trebuie ajutați indiferent de culoarea pielii sau de naționalitate.

Câțiva oameni cu suflet mare au sărit în sprijinul unei familii cu 7 copii care trăiau în condiții improprii lângă fosta groapă de gunoi. Acestui caz s-a alăturat și consilierul local Daniela Onița Ivașcu pentru a putea cumpăra un container în care să locuiască această familie dar și pentru a-i ajuta pe părinți să le facă acte de identitate copiilor.

”M-am solidarizat demersului inițiat de către reprezetanții Bisericii Penticostale care aveau achiziționat un teren și am încercat să facem în așa fel încât unei familii care are 7 copii să le cumpărăm un container care să fie amplasat pe terenul Bisericii Penticostale ca să îi luăm din acele condiții improprii și să oferim, cel puțin într-un mod provizoriu,  niște condiții decente de viață. Gândurile noastre s-au îndreptat în special către acești 7 copii, majoritatea dintre ei  fără acte, respectiv certificate de naștere. Mi-a plăcut în mod deosebit ideea reprezentanților Bisericii Penticostale de a face tot posibilul ca acești copii să fie reintegrați, adică să beneficieze de o masă caldă, să urmeze cursurile școlare urmând să fie supravegheați de către cadre didactice, oameni de bine, oameni care să îi ajute să se reintegreze. Prin acest demers încercăm să tragem un semnal de alarmă”, a precizat Daniela Onița Ivașcu.

”Noi vrem să ajutăm cât mai mulți oameni, este cel mai bun lucru pe care poate să îl facă un om în viața aceasta pentru că nimic nu luăm cu noi în mormânt. De aceea Biserica Penticostală se implică și așa cum spunea Dana Ivașcu, noi ne-am întâlnit întâmplător în acest caz, niște oameni cu suflet mare au cumpărat terenul acesta, Dana s-a implicat, pastorii de aici de la Biserica Penticostală s-au implicat. Noi am vrea ca toate familiile indiferent de ce culoare a pielii au, de ce naționalitate sunt, să aibă un acoperiș deasupra capului. Mulți întreabă de ce facem public lucrul acesta, pentru că suntem oameni limitați, sunt consilier județean și salariat, veniturile mele nu îmi permit sa facem case pentru toți oamenii nevoiași, Dana la fel, deși este avocat ea singură nu poate ajuta pe toată lumea. Facem publică acțiunea aceasta ca să vină și alții alături de noi, pentru că este ușor să arunci această problemă în ograda altuia”, a adăugat Ioan Beuca, reprezentantul Bisericii Penticostale.

Reprezentanții Bisericii Penticostale din Sighetu Marmației spun că vor oferi acestor copii o masă caldă și îi vor ajuta în continuare cu condiția ca părinții să își trimită copiii la școală și să nu meargă la cerșit.

Articolul precedentSUNAŢI LA 112 DOAR ÎN CAZ DE URGENŢĂ: S-a finalizat cercetarea cu privire la apelul fals dat la numărul unic de urgență 112 de către un elev din Sighet
Articolul următorAtenție la carnea din Ungaria! Riscuri majore pentru consumatori