Poliția Română, alături de organizații din țara noastră și agenții de aplicare a legii din Bulgaria și Ungaria, este parte a campaniei regionale a OSCE de sensibilizare împotriva violenței bazate pe gen.

 În perioada 25 noiembrie 2019 „Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței împotriva Femeilor” – 10 decembrie 2019 „Ziua Drepturilor Omului”, Unitatea pentru Probleme Strategice ale Poliției din cadrul Departamentului Amenințări Transnaționale al OSCE lansează o campanie regională de sensibilizare împotriva violenței bazate pe gen în Bulgaria, Ungaria și România.

Pe parcursul celor 16 zile de activism în acest domeniu, în scopul de a sensibiliza publicul şi de a încuraja raportarea cazurilor vor fi distribuite afișe, spoturi TV și radio. Totodată campania va promova liniile de asistență gratuită disponibile în cele trei țări. În România aceasta este 0800-500-333.

În cadrul campaniei, polițiștii vor fi echipați cu ghiduri de buzunar care le vor fi de folos în recunoașterea cauzelor, semnelor, semnalelor și efectelor violenței bazate pe gen, ajutându-i să adopte o atitudine mai sensibilă faţă de victimele acestui fenomen.

Este important să ne dăm seama că niciun lanț nu este mai puternic decât veriga sa cea mai slabă. Lupta împotriva violenței bazate pe gen trebuie să depășească sistemul de justiție și să angajeze și societatea civilă ”, a declarat Jan Mill, managerul de proiect.

,,Violența în familie, fie ea emoțională, fizică sau de orice altă natură, provoacă traume victimelor și celorlalți membri ai familiei”, a declarat Angela Chirvăsuță, ofițer specializat pe prevenirea violenței domestice din cadrul Poliției Române. ,,Poliția Română intervine pentru protejarea grupurilor vulnerabile și pentru sensibilizarea cetățenilor contribuind astfel la schimbarea mentalităţii care perpetuează comportamentul abuziv în familie.”

Agnes Nemeth, șefa departamentului de prevenire a criminalității din cadrul Direcției Generale de Poliție din Ungaria, a declarat: „Poliția încurajează cetățenii să ia măsuri pentru a pune capăt violenței. Trebuie să colaborăm cu cetățenii pentru a ajuta victimele. Misiunea noastră ar fi limitată fără o cooperare strânsă cu societatea.”

 

Articolul precedentDosare penale pentru infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice din Maramureș
Articolul următorÎnfrângere dură pentru jucătoarele de la Minaur