Pentru poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice week-end-ul care tocmai s-a încheiat a fost plin de activităţi, controale şi verificări. Scopul a fost de descoperire şi combatere a activităţilor ilicite de comerţ cu produse de origine animală, produse supuse regimului vamal, produse de  panificaţie, produse alcoolice şi legume-fructe.

Astfel, de vineri până duminică au fost verificate 70 de societăţi comerciale şi persoane fizice, de pe raza municipiilor Baia Mare şi Sighetu Marmaţiei.

”În urma activităţilor, poliţiştii au constatat două infracţiuni prevăzute de Legea nr. 86/2006 privind Codul Vamal al României şi au aplicat 23 de sancţiuni contravenţionale pentru abateri de la prevederile Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite şi O.U.G. 28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale. Valoarea amenzilor aplicate a fost de 62 000 de lei. Totodată au fost confiscate băuturi alcoolice, ţigări, produse din carne, brânzeturi, precum şi alte produse alimentare cu termenul de valabilitate expirat sau fără documente de provenienţă, precum și peste 4 000 lei, în numerar”, au declarat reprezentanții IPJ Maramureș.

 

Verificarea legalităţii operaţiunilor de achiziţie, de depozitare şi comercializare a legumelor, fructelor şi produselor alimentare rămâne una dintre priorităţile poliţiştilor specializaţi în investigarea criminalităţii economice, astfel că acţiunile de acest gen vor continua şi în perioada următoare.

Articolul precedentA ajuns cu mașina în râul Săsăr
Articolul următorITPF SIGHETU MARMAȚIEI: Contrabandă cu drona la frontiera de nord