Inculpatul  în cazul Esterei, fetița de cinci ani care a fost violată și ucisă la sfârșitul lunii aprilie 2018 în zona fostului combinat din Baia Mare a fost arestat preventiv pe o perioadă de 30 de zile. Inculpatul are 17 ani, este din Baia Mare și este cercetat sub aspectul comiterii infracțiunilor de viol şi omor calificat.

Tribunalul Maramureș:

” Aducem la cunoştinţa opiniei publice că prin încheierea penală nr. 37/DL/27.06.2019, pronunţată în dosarul nr. 1179/100/2018 al Tribunalului Maramureş, s-a dispus, la propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureşarestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 27 iunie 2019, şi până la data de 26 iulie 2019, inclusiv, a inculpatului J.A., în vârstă de 17 ani, domiciliat în Mun. Baia Mare, cercetat sub aspectul comiterii infracțiunilor de viol şi omor calificat.

Pentru a dispune arestarea preventivă a inculpatului, instanţa a reţinut că acesta, în data de 30.04.2018, într-o clădire dezafectată de pe str.Electrolizei din Baia Mare,  a întreţinut relaţii intime cu o fetiţă în vârstă de 5 ani, şi a exercitat acte de violenţă asupra ei, cu o cărămidă, la nivelul capului, acte care au condus la decesul victimei. Hotărârea Tribunalului Maramureş poate fi contestată în termen de 48 de ore de la pronunţare.”

 

Articolul precedentITPF SIGHET: Trei cetățeni din Gambia, opriți la frontiera de nord a țării
Articolul următorCod roșu de ploi torențiale și grindină în Maramureș