Pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul coronavirus, Inspectoratul de Poliție al Judeţului Maramureş sub autoritatea Instituției Prefectului Maramureş, împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Maramureş, ai Poliției Locale, al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Maramureş, Inspectoratului pentru Situații de Urgență Maramureş precum și ai Direcției de Sănătate Publică și ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, desfăşoară zilnic în sistem integrat activități de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

 

Astfel, în acest weekend au fost desfăşurate 38 de acțiuni punctuale în cadrul cărora au fost efectuate peste 3.000 de legitimări şi verificări atât la persoane fizice cât şi la agenţi economici şi la operatori autorizaţi/transportatori de persoane. Pentru neregulile constatate au fost aplicate 334 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproape 70.000 de lei.

În municipiul Baia Mare şi celelalte localităţi carantinate din judeţul nostru, forţele de ordine desfăşoară acţiuni ample de verificare a respectării noilor norme 24/24.

Odată cu intrarea în vigoare a noilor măsuri, echipajele de poliție și jandarmerie aflate în serviciu pe raza județului Maramureș, verifică modul de respectare a interdicției de circulație a persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în intervalul orar 23:00 – 05:00. Cu această ocazie, pe raza judeţului nostru, au fost depistate 54 de persoane care nu au respectat măsurile privind deplasarea/libera circulaţie, acestea fiind sancţionate contravenţional conform legii.

 

Acțiuni de acest gen se vor desfășura până la încetarea măsurilor restrictive.

Sursa: Realitatea de Maramures

Articolul precedentBilanț CoVid-19, 16 noiembrie: 4.931 cazuri noi, 149 decese, 1.187 pacienți în ATI
Articolul următor100% TU DECIZI! Lucian Romașcanu, mogulul media care jignește jurnaliști