Între 2 și 6 septembrie, la Șuior s-a desfășurat prima ediție a taberei „Un pas spre viitor” pentru copiii și tinerii din sistemul de protecție.

Participanții au fost 15 tineri cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani, proveniți din orfelinate sau case de tip familial din județele Iași, Botoșani și Neamț.

Timp de cinci zile, aceștia au avut ocazia să participe la seminarii care au avut ca teme educația pentru sănătate, orientare în carieră, educație financiară și au întâlnit profesioniști din diverse domenii și meserii pe care le-ar putea alege după terminarea studiilor.  

Tabăra a fost organizată de Hope and Homes for Children  în cadrul parteneriatului strategic prin care, pe o perioadă de trei ani, 150 de tineri din programul de integrare socio-profesională a tinerilor care părăsesc sistemul de protecție a copilului vor fi sprijiniți să dezvolte abilități pentru o viață independentă și pentru integrarea cu succes în societate.

În fiecare an, aproximativ 3.000 de tineri cu vârste cuprinse între 18 și 27 de ani părăsesc sistemul de protecție a copilului fără a fi pregătiți pentru o viață independentă sau având o pregătire extrem de limitată, iar personalul care interacţionează cu ei este rareori instruit să îi ajute în acest sens.

Articolul precedentTurist polonez atacat de o ursoaică
Articolul următorCaz șocant în Maramureș. Un bărbat din Ieud a fost incendiat de soție