Un tânăr din Șomcuta Mare a ajuns, marți seara, la spital, după ce a suferit un accident de muncă. Poliția, dar și inspectorii ITM anchetează cazul. 

 

Aseară, 10 noiembrie, în jurul orei 19.00, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din Baia Mare au fost sesizaţi prin S.N.U.A.U. 112 cu privire la faptul că  un angajat al unei societăţi comerciale din municipiu, aflându-se  în timpul programului de lucru, a suferit un accident de muncă, a transmis IPJ Maramureș.

Din verificările efectuate la faţa locului poliţiştii au constatat faptul că un tânăr de 22 de ani din Șomcuta Mare, în calitate de angajat în cadrul societăţii comerciale, și-a părăsit linia de muncă, pentru a interveni în sprijinul unui alt coleg, iar la un moment dat și-a pierdut echilibrul și și-a prins glezna piciorului stâng, în lagărele laminorului din componența unui utilaj, suferind astfel leziuni la nivelul gleznei.

La fața locului s-a deplasat un echipaj SMURD care a transportat victima la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracţiunii de nerespectare a măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă.

 

Sursa: Realitatea de Maramures