Munca meșterilor populari maramureșeni dar și tradițiile sunt puse în valoare la Zilele orașului Baia Sprie. 

Sute de localnici dar și turiști străini au trecut pe la cele zece standuri bine poziționate în parcul orașului într-o zonă special amenajată pentru ei “Târg de Maramu’”.

“Este un colț de Rai gândit pentru prima dată în acest oraș și creat special pentru meșterii populari. Vrem să promovăm munca lor, pentru că ei sunt cei care lucrează manual produsele expuse, au regim de producători locali dar nu sunt sprijiniți decât foarte puțin. Ar fi foarte bine dacă munca lor ar fi apreciată, deoarece este foarte greu să stai afară, să îți prezinți produsele timp de 8-10 ore.” a subliniat Luminița Mureșan, organizatorul târgului.

Inedit este și faptul că la târg au fost aduși baloți de paie care amintesc de vechile tradiții.

“Ne întoarcem la origini și renunțăm la luxul modern. Oamenii au stat pe baloții de paie mai comod decât pe bănci și astfel am reușit să aducem tradiția în zilele noastre.” a completat și Alex Mureșan, cel de-al doilea organizator.

 Cea mai mare trecere la târg au avut plăcintele crețe cu delicioasa brânză de oaie astfel că bucătăresele abia au făcut față numărului mare de solicitări.

 

Articolul precedentȘcolile verificate înainte de începerea anului școlar! Nu toate sunt pregătite
Articolul următorAccident grav în Cicârlău. O persoană a decedat