În perioada următoare, Departamentul pentru Situații de Urgență, prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, în colaborare cu Serviciul de Telecomunicații Speciale va realiza o nouă rundă de testări ale Sistemului RO-ALERT.

Activitatea are scopul de a examina funcționarea sistemului prin transmiterea unor mesaje de test către telefoanele mobile aflate în raza celulelor de telefonie mobilă din anumite zone.

Telefoanele configurate pentru recepția mesajelor RO-ALERT și care se vor afla în aria de acoperire a celulelor din zonele selectate pentru testare vor recepționa următorul mesaj:

_TEST!

Acesta este un mesaj pentru testarea sistemului RO-ALERT. Nu se impune aplicarea măsurilor de autoprotecție”_.

Modurile de afișare și sunetele de avertizare sunt diferite în funcție de tipul telefoanelor.

Potrivit ISU Maramureș, activitatea are scopul de a examina funcționarea sistemului prin transmiterea unor mesaje de test către telefoanele mobile aflate în raza celulelor de telefonie mobilă din anumite zone.

Pentru a primi mesajele transmise de IGSU si structurile sale teritoriale se recomandă cetățenilor să se asigure că pe terminalele mobile sunt realizate setările corespunzătoare.

Informațiile privind configurarea telefoanelor, în funcție de model și de operatorul de telefonie mobilă, sunt puse la dispoziția publicului pe portalul www.ro-alert.ro și pe site-urile operatorilor publici de rețele de comunicații mobile.

 

Articolul precedentÎncasări mai mari la bugetul de stat şi popriri pe conturile maramureşenilor
Articolul următorSe întorc ploile în Maramureș