Complexul Astronomic Baia Mare a primit vizita tinerilor din cadrul proiectului ”Road Trip Project”. Echipa „Calma” a explorat, la Planetariul din Baia Mare, tainele astronomiei, într-o sesiune specială dedicată lor.

După lăsarea întunericului, echipa de călători, împreună cu elevii care studiază astronomia din cadrul Astroclubului SARM Sighet, Complexului Astronomic Baia Mare, Centrului de Excelență în Astronomie de la Colegiul Național „Vasile Lucaciu” din Baia Mare au participat la observații astronomice în zona Munțiilor Igniș, într-o zonă liberă de poluare luminoasă.


Potrivit unui comunicat al Consiliului Judeţean Maramureş, proiectul „Road Trip Project” este la a doua ediție, fiind finanțat de către Comisia Europeană prin Direcția Generală Regio (politică regională și urbană).

Ediția 2019 are în centru două echipe formate fiecare din patru tineri călători, care au pornit într-o aventură unică prin Europa. Cele două echipe vor traversa Europa vizitând 17 țări și zeci de regiuni, întâlnindu-se și interacționând cu localnicii.


Echipa „Calma”, cea care s-a oprit și în Maramureș, formată din Olga, Selina, Wijnand și Panos a pornit din Dublin, Irlanda și își va termina călătoria în Nicosia, Cipru.

„The Road Trip Project” este mai presus de toate o experiență umană: tinerii călători, la bordul unui microbuz, parcurg Europa, se întâlnesc cu oamenii locului, explorează și vizitează diferite proiecte și activități realizate cu sprijinul Uniunii Europene.

Aceștia își împărtășesc experiențele prin videoclipuri, fotografii și postări tip blog pe platformele de socializare, schimbând impresii de pe drum și lansând discuții pe teme europene.

Poveștile lor constituie informații bogate cu privire la Europa și la ce are ea de oferit. Urmărindu-le pașii apare tentația de a o lua din loc, de a porni într-o excursie și a descoperi locurile și oamenii care fac Europa unică în lume.

Articolul precedentHoţii au găsit noi metode de furt: Modurile de operare “ÎMPRIETENIREA“ sau “BUNĂ ZIUA”
Articolul următorNoi bilete de tratament balnear repartizate pentru Maramureş