Vremea a fost apropiata de normalul termic al perioadei. Cerul a fost temporar noros si pe arii extinse a nins.

Cantitatea maxima de apa cazuta a fost de 5.0 l/mp, la Targu Lapus. Vantul a suflat slab la moderat, cu intensificari temporare in zona montana de pana la 97 km/h, la Vf. Iezer, viscolind ninsoarea si spulberand zapada. Temperaturile maxime au fost de -2 grade la Baia Mare, Targu Lapus, Ocna Sugatag si -1 grad la Sighetu Marmatiei.
Stratul de zapada este prezent pe arii extinse si masura aseara pana la 112 cm, la Cavnic.
La primele ore ale diminetii temperatura aerului era cuprinsa intre -5 grade la Targu Lapus si -2 grade in Baia Mare.
Circulatia rutiera se desfasoara in conditii de iarna. Ninge pe toate sectoarele de drumuri nationale. Stratul de zapada framantata este depus pe toate sectoarele si masoara pana la 1 cm. Pe DN 18, in Pasul Gutai, stratul de zapada framantata depus masoara pe unele portiuni si pana la 4 cm. Ninge abundent in pasul montan, iar in acest context, administratorul drumului national si Serviciul Politiei Rutiere Maramures au solicitat restrictionarea accesului in pasul montan a autovehiculelor cu o greutate mai mare de 7,5 tone, pana la ora 11.00, pentru efectuarea lucrarilor de deszapezire. Sunt in pasul montan filtre ale politiei rutiere in pasul montan, la Mara si Baia Sprie. Acestea verifica echiparea adecvata pe timp de iarna cu anvelope si lanturi. TIR-urile care sunt acum in pasul montan sunt lasate sa treaca pentru a nu bloca circulatia si a incepe lucrarile de deszapezire. Vizibilitatea este redusa de ceata, sub 100 de metri, pe DN 18, in Pasul Prislop.
Pe DN 18B, stratul de zapada framantata masoara pana la 3 cm. Angajatii sectiei de drumuri nationale au intervenit cu 21utilaje si au imprastiat 54 tone sare. S-a utilizat o cantitate de 1000 litri clorura de calciu.
Nu sunt probleme cu alimentarea cu energie electrica a localitatilor.
Nu au fost alte solicitari pentru suspendarea cursurilor la unitati de invatamant.
Nivelurile si debitele cursurilor de apa din judet au fost usor variabile. Nu au fost semnalate probleme deosebite.
Gheata este prezenta la malurile raurilor Tisa, Viseu, Vaser, Ruscova, Iza, Lapus, Suciu, Cavnic, Sasar, Firiza si Nistru. Poduri de gheata sunt prezente pe cursurile raurilor Mara si Barsau, iar pe cursurile raurilor Iza, Boicu, Botiza, Mara, Cosau, Cavnic si Firiza sunt poduri de gheata cu ochiuri.
Stratul de zapada masoara: 118 cm la Cavnic si Firiza, 111 cm in Pasul Gutai, 100 cm la Baiut, 72 cm la Coroieni, 65 cm la Grosii Tiblesului, 52 cm la Razoare si Lapusel, 50 cm in Poiana Borsa si Baia Borsa, 47 cm la Targu Lapus 42 cm in Baia Mare, 27 cm la Ocna Sugatag, 26 cm la Sighetu Marmatiei.
Vremea se va incalzi astazi fata de ziua precedenta. Cerul va fi temporar noros si pe arii relativ extinse, indeosebi in cursul zilei, vor cadea precipitatii mixte favorizand depunerea de polei. La munte vor predomina ninsorile. Izolat cantitatile de apa pot depasi 10 l/mp. Vantul va sufla slab la moderat cu intensificări temporare ziua care la rafală vor atinge 45-50 km/h, iar în zona montană în general cu viteze de 65-80 km/h, pe creste sufland tare cu rafale de peste 90-100 km/h viscolind ninsoarea şi spulberând puternic zăpada, determinând scăderea semnificativă a vizibilităţii. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 0 si 3 grade, iar cele minime intre -3 si 0 grade. Izolat vor fi conditii de ceata.
Maine, 17 ianuarie, a.c.,vremea va continua sa se incalzeasca usor. Cerul va fi temporar noros si pe arii relativ extinse vor cadea precipitatii predominant sub forma de ploaie, favorizand izolat depunerea de polei. La munte precipitatiile vor fi mixte. Vantul va sufla slab la moderat, cu intensificari in zona montana inalta unde va viscoli ninsoarea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 2 si 4 grade, iar cele minime intre -2 si 2 grade. Izolat vor fi conditii de ceata.

Articolul precedentPropunere pentru realizarea unui cartier rezidențial în Sighetu Marmației
Articolul următorPercheziții domiciliare în Maramureș pentru destructurarea unei grupări specializate în trafic de persoane