Ieri a fost montat cel de-al treilea cort de triaj epidemiologic în incinta Spitalului Municipal Sighetu Marmației. Scopul acestei măsuri este de a departaja bolnavii suspecți de îmbolnăvire cu COVID-19, de cei care ajung la spital, fără a prezenta această patologie.

În cort se va efectua triajul rapid cu accent pe ancheta epidemiologică pentru persoanele care intră în spital pentru a reduce la minim riscul transmiterii de infecții gripale/Covid-19 la pacienți cu alte patologii. 

”Mulțumim Inspectoratului pentru Situații de urgență Maramureș, prin Detașamentul de Pompieri Sighetu Marmației pentru promptitudinea și devotamentul de care dau dovadă. Au montat în timp record cel de al treilea cort destinat trierii bolnavilor în zona Unității de Primiri Urgențe de la Spitalul Municipal Sighet. Noi, cu toții suntem pregătiți pentru orice intervenție, însă depinde de dumneavoastră ca acestea să nu fie necesare, sau să nu trebuiască să așteptăm prea mulți pacienți. Cum facem asta? Simplu! Stăm în casă, nu frecventăm decât dacă este imperios necesar locurile publice, păstrăm igiena mâinilor noastre, ne dezinfectam ori de câte ori atingem suprafețe ce ar putea fi contaminate și totul va fi bine”,a  precizat Horia Scubli, primarul Municipiului Sighetu Marmației.

 Până acum la Spitalul Municipal Sighetu Marmației au fost montate 3 astfel de corturi pentru triaj epidemiologic.

Articolul precedent1044 de persoane în izolare la domiciliu în Maramureș
Articolul următorȘi Poşta Română implementează un pachet de măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19