Doi turiști maghiari unul de 58 ani și celalalt având peste 70 de ani aflați într-o drumeție cu un grup în Munții Rodnei s-au despărțit de grup și s-au pierdut ieri după amiază.

În urma acțiunii nocturne de căutare organizată de Salvamont Borșa și Salvamont Bistrița împreună cu celelalte agenții (ISU, Jandarmi, Poliție și rangerii de la Parcul Național) s-a reușit târziu localizarea turistului de 58 ani care a coborât în Rodna.

Celălalt celalalt turist nu a putut fi reperat anunța cei de la Salvamont.

Acesta era slab echipat iar în acest moment echipa Salvamont Maramureș se deplasează la Borșa pentru a prelua coordonarea și a organiza intervenția de căutare a turistului dispărut. 

Condițiile meteorologice sunt precare făcând imposibilă intervenția elicopterului ( plafon de nori foarte jos plus ceata care reduce vizibilitatea la câțiva metri). Revenim cu amănunte.

ACTUALIZARE

Turistul maghiar a fost găsit în zona Șaua Gărgălău, la o altitudine de aproximativ 2.100 de metri, de către salvatorii montani din Borșa. Starea bărbatului este stabilă, acesta fiind uşor hipotermic. Acesta a fost coborât la baza muntelui, de unde echipele medicale l-au preluat pentru evaluare.

FOTO ISU MM

Articolul precedentÎn ultimele 24 de ore pompierii maramureșeni au intervenit pentru lichidarea a trei incendii
Articolul următorCriminaliştii maramureşeni la concurs în Ungaria