Polițiștii de frontieră sigheteni au depistat în Sighetu Marmaţiei un cetățean ucrainean, pe numele căruia este emis un mandat european de arestare pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat.

 

Luni după-amiază, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei au depistat la aproximativ 10 metri de linia de frontieră spre interiorul ţării, o persoană având hainele ude şi care a declarat că a trecut apa râului Tisa din Ucraina în România. Bărbatul nu avea documente asupra sa. Colegii noştri au informat şi autorităţile ucrainene despre acest caz.

Persoana a fost transportată la Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmaţiei, iar în urma verificărilor efectuate s-a stabilit că bărbatul în cauză este un cetăţean ucrainean în vârstă de 35 de ani, pe numele căruia Judecătoria Sighetu Marmaţiei a emis un mandat european de arestare pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Bărbatul a fost preluat de către un echipaj din cadrul Serviciului de Investigații Criminale al Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare, în vederea dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Sursa: Realitatea de Maramures