Francezul Stephane Plantin este noul antrenor al echipei de handbal masculin CS Minaur Baia Mare. Plantin, care antrena din 2014 echipa Nancy, din eșalonul secund din Franța, a preluat déjà formația din Baia Mare, clasată pe locul 9 în ediția trecută a Ligii Naționale.

Stephane Plantin s-a născut pe 16 decembrie 1971 la Lieu  Vitry-sur-Seine și a jucat pe postul de extremă dreapta. Ca junior a activat la cluburile Stella Saint-Maur, respectiv USM Gagny. A urcat mai apoi la echipa de seniori din Gany, după care a jucat pentru Spacer’s de Toulouse .Cu Toulouse a câștigat Cupa Franței și a fost campion al Franței cu echipa de speranțe din Gagny. Are 76 de jocuri în echipa națională a Franței, cu care a câștigat titlul mondial în 2001. De asemenea, are un bronz la Jocurile Mediteraneene, iar în sezonul 1997/1998 a fost votat cea mai bună extremă dreapta din campioantul francez. În ceea ce privește echipa din Baia Mare Stephane Plantin a declarat că jucătorii sunt foarte implicați si speră că vor obține rezultate foarte bune.

”Am avut mai multe oferte din străinătate dar am ales Baia Mare pentru că proiectul mi s-a părut foarte interesant și datorită faptului că aici pot face handbal la nivel înalt. Am venit de foarte puțin timp, încă mai am de descoperit. Am văzut că jucătorii sunt foarte implicați la antrenamente, orașul este foarte frumos dar încă nu l-am văzut tot pentru că stau mai mult acasă ca să lucrez pentru antrenamente. Dimineața lucrăm în sala de forță iar după amiaza jucăm handbal”, a declarat antrenorul Stephane Plantin.

Stephane Plantin și-a început cariera de antrenor în 2006/2007, ca secund la Fenix Toulouse Handball. Mai apoi a fost manager, șeful Centrului de tineret și de dezvoltare de la SASP Fenix Toulouse. A continuat ca antrenor principal la diverse grupe de copii și juniori la Toulouse, pentru ca în perioada 2014-2019 să fie antrenor principal la Grand Nancy Metropole Handball.

 

Articolul precedentFetiță rănită după ce a traversat strada printr-un loc neperimis
Articolul următorS-au aprobat noile tarife de școlarizare la Secția Școala Populară de Artă ”Liviu Borlan”