Poliția Română, prin Direcția de Poliție Transporturi, a desfășurat o acțiune la nivel național, pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale în zona stațiilor C.F.R.
În judeţul Maramureş, 40 de polițiști de la structurile de transporturi, ordine publică şi poliţia rutieră au derulat controale în zona a şapte stații de cale ferată, vizate fiind în principal cele din Baia Mare, Sighetu Marmaţiei şi Vişeu de Jos.

Acţiunea a vizat depistarea călătorilor frauduloși, prevenirea furturilor, depistarea persoanelor fără adăpost, prevenirea actelor de cerșetorie și comerț ambulant, precum și descurajarea oricăror fapte ilegale.

În urma acţiunii, poliţiştii au legitimat 94 de persoane şi au aplicat 22 sancţiuni contravenţionale, majoritatea pentru practicarea cerșetoriei, pentru consum de alcool în locuri publice, dar şi pentru murdărirea mobilierului staţiilor C.F.R. Pe trenurile de călători au fost depistaţi 34 de călători frauduloşi.

Poliţiştii rutieri au controlat, în zona gărilor, 18 autoturisme şi au aplicat nouă sancţiuni contravenționale în baza O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, (majoritatea pentru opriri/staţionări neregulamentare, neacordarea priorităţii de trecere pietonilor).

Valoarea amenzilor aplicate de poliţiştii rutieri este de 4.495 de lei. Totodată, agenţii rutieri au reţinut un permis de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce un autovehicul pe drumurile publice.

Poliţiştii Biroului Judeţean de Politie Transporturi Maramureş au identificat un bărbat în vârstă de 41 de ani care figura în bazele de date ale Poliţiei Române ca Urmărit Naţional – fiind reclamat dispărut de la domiciliu din data de 12 septembrie.

Bărbatul le-a declarat poliţiştilor că a plecat voluntar şi nu a fost victima vreunei infracţiuni, urmând să se întoarcă la domiciliu.
Acţiunea a avut drept scop asigurarea unui climat de siguranţă pentru călători, dar şi pentru cetăţenii care locuiesc în zona staţiilor de cale ferată.

Articolul precedentPompierii în luptă cu flăcările pe strada Cuza Vodă din Baia Mare
Articolul următorPeste 1400 de doze de vaccin antigripal au ajuns deja în Maramureș