După ce astăzi un vagon al Mocăniţei de pe Valea Vaserului a deraiat în acelaşi loc unde acum şase zile a fost un incident similar soldat cu 12 persoane rănite, Prefectura Maramureș a dispus verificări la fața locului.

În prima etapă, o echipă a Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență va verifica dacă în Gara Vișeu dar și în garnitura de tren se respectă prevederile legale cu privire la siguranța la incendiu.

Prefectul Vasile Moldovan ne-a declarat ca un alt aspect care va fi cercetat se referă la funcționarea Mocăniței în continuare, cu toate că după incidentul cu persoanele rănite, a fost deschis un dosar penal in rem la Parchetul Vișeu, care vizează atat autorizația de exploatare cât și autorizațiile mecanicilor de locomotivă.

Prefectul spune ca Autoritatea Feroviară Română trebuia să ia măsuri ferme, inclusiv, închiderea circulației pe acea cale ferată pentru a nu pune în pericol viețile cetățenilor.

Având în vedere că este o cale ferată forestieră dar și una turistică atât Ministerul Turismului cât și cel al Transporturilor trebuie să intervină, este de părere prefectul.
Acesta a mai adăugat că luni o comisie mixtă numită de Prefectură se va deplasa la calea ferată din Vișeu de Sus pentru a face verificări.

Cert este că în lipsa unei decizii a instituțiilor statului, de sistare a circulației în zonă, pe site-ul Mocăniței se vând încă bilete, iar de siguranța turiștilor se pare că nu răspunde nimeni.

Am încercat să luam legătura cu reprezentanții companiei care administrează Mocănița, dar aceștia nu au putut fi contactați pentru un punct de vedere.

Reamintim că incidentul de astăzi este al treilea semnalat în ultimele trei săptămâni.

 

 

Articolul precedentALERTĂ: Mocănița de pe Valea Vaserului a deraiat din nou
Articolul următorCe spun reprezentanții Spitalului Municipal Sighet despre cazul bătrânului care ar fi fost bătut în unitatea medicală