Un bărbat din Borșa, acuzat de viol, a fost dat în căutare națională de polițiști, după ce acesta a fost externat, marți, fără acordul organelor judiciare din spitalul de psihiatrie, unde medicii ar fi trebuit să îl supună unei expertize de specialitate. Pe numele bărbatului a fost emis un mandat de arestare preventivă în lipsă.

 

Potrivit IPJ Maramureș, în cadrul cercetărilor efectuate în dosarul penal privind pe bărbatul de 38 ani cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de viol pe raza orașului Borșa, acesta a fost internat cu acordul lui în Spitalul Sighetu Marmației la data de 02 iunie 2021, în vederea efectuării expertizei psihiatrice.

„Cu toate că nu s-a efectuat expertiza psihiatrică, la data de 08 iunie 2021, bărbatul a fost externat, fără ca organele judiciare să fie anunțate.

În aceeași zi, aflând despre externarea din spital, lucrătorii Poliției Orașului Borșa, l-au citat pentru audiere, dar acesta nu s-a prezentat, context în care a fost emis mandat de aducere și nefiind găsit la locul de domiciliu și locurile cunoscute ca fiind frecventate, s-a solicitat emiterea mandatului de arestare preventivă, apreciindu-se că bărbatul se sustrage urmăririi penale.

Judecătoria Vișeu de Sus a emis mandat de arestare în lipsă pentru bărbatul de 38 ani.

Persoana este dată în urmărire națională și se efectuează activități specifice de căutare”, a transmis Ionela Cozma, purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureș.

Bărbatul  în cauză este acuzat că ar fi violat două fete, una de 18 ani și una minoră, cele două depunând la poliție plângere împotriva acestuia.

Sursa: Realitatea de Maramures